Чечоткін розказав, як Rozetka закінчила 2022 рік

Попри те, що команда Rozetka скоротилася майже у два рази, у 2023 рік компанія вступила з 297 торговими точками. Це більше, ніж було на початок повномасштабного вторгнення росії. При цьому оборот компанії в четвертому кварталі показав найкращий результат за всю історію, розповів Forbes співвласник компанії Владислав Чечоткін.

До початку великої війни в компанії працювало близько 7 000 співробітників. Як зазначив Чечоткін, зараз команда працює важче і виконує більше завдань.

«За GMV (загальний обсяг обороту товарів – ред.), в четвертому кварталі 2022 року ми показали найкращий результат за свою історію», – каже Чечоткін.

Проте, за його словами, прибуток за підсумками року суттєво впав, зокрема через втрати складів і магазинів. «Йдеться не про «рази», а про «відсотки», – додав бізнесмен.

За словами Чечоткіна, середній чек у Rozetka за підсумками року теж зменшився, люди стали заощаджувати.

У березні Чечоткін відправив своїм співробітникам сумний лист. Бізнесмен назвав свою компанію «пікіруючим літаком». За перші тижні війни її виторг упав з 4 млрд грн на місяць до 23 млн грн, склад було заблоковано, а покупці масово повертали товар. Однак «літак» зміг повернутись на траєкторію. У серпні Rozetka вирішила надати свої склади для зберігання товарів усім компаніям, а не лише продавцям маркетплейсу. Наразі послуга доступна на складах Rozetka у Києві та Львові.

Річний виторг компанії до війни складав $2 млрд. До повномасштабного вторгнення Rozetka володіла 270 магазинами. Через війну 26 із них було втрачено.

«Якісь магазини були в окупації, якісь залишилися в ній, якісь були пограбовані та знищені, якісь пограбовані своїми ж», – зазначав співвласник мережі в грудневому інтервʼю Forbes.