У найбільшого магазина електроніки та маркетплейса в українському онлайні зараз серйозні проблеми. Наразі у Rozetka виникли труднощі із виконанням зобов’язань перед партнерами, затримки доставлення, скорочення штату та заробітної платні.

Співзасновник компанії Владислав Чечоткін розповів у своєму фейсбуці, що саме зараз відбувається в компанії.

Для початку, звичайні процеси сильно ускладнені. Працівники не завжди можуть дістатися роботи, хтось не хоче опинитися на складі під час обстрілів. Тому людей для обробки замовлень бракує. Звісно, компанія вживає відповідних заходів безпеки, але на швидкість обробки замовлень це все одно сильно впливає.

Додаткового часу додає логістика. Через велику кількість блок-постів, переміщення товарів ускладнюється з усіх сторін (від постачальників до складу магазина, так і від магазина до покупця). Кількість магазинів також зменшилася, що зайвий ніяк не полегшує роботу, а перед зверненням до конкретного магазину варто перевірити, чи він взагалі працює.

Як повідомляє AIN.ua, ще до початку війни компанія скоротила зарплатню співробітників на 20%. На початку війни бізнес майже повністю зупинився, що тільки ускладнило ситуацію, співробітники взагалі не отримали гроші. За деякими даними навіть дійшло до того, що весь IT-відділ з 560 співробітників довелося скоротити. Але останнє Чечоткін заперечив редактору видання.

Так само відбувається й з партнерами компанії. Rozetka не розплатилася з постачальниками. Сам Чечоткін відповідає, що компанія обов’язково розрахується, “якщо буде існувати”.

Але навіть за таких умов Rozetka встигає допомагати українцям. Її гуманітарна ініціатива helpukraine.center перемістилася на новий склад у Любліні, куди приходить допомога з усього світу.