Microsoft Edge є браузером за замовчуванням у Windows 10 та 11, що робить його основною програмою для завантаження Chrome або інших браузерів. Очевидно, що Microsoft це засмучує і компанія шукає все більш агресивні способи підштовхнути користувачів залишитися на Edge.

Один із таких кроків з’явився в тестовій збірці Edge Canary: під час спроби зайти на сторінку завантаження Chrome браузер спочатку показує невелику рекламну картинку, а після завантаження Chrome – велетенський банер. Останній пробує переконати користувачів, що Edge вміє все те саме, що й Chrome, але з «доданою довірою від Microsoft», повідомляє Neowin.

Microsoft пробує вставляти велетенський банер на сторінці завантаження Chrome, щоб змусити вас залишитися на Edge

Складно сказати, наскільки така реклама може вплинути на рішення користувачів, особливо після того, як вони вже завантажили Chrome. Заради справедливості, Microsoft не єдина компанія, яка нав’язує свій браузер через сумнівну рекламу.

Microsoft пробує вставляти велетенський банер на сторінці завантаження Chrome, щоб змусити вас залишитися на Edge

Google також демонструє банери для просування Chrome, але вони з’являються лише на сайтах компанії. На щастя, Google не намагається вставити рекламу на сайт Firefox і не робить попереджень, якщо ви використаєте Chrome для його завантаження.

Поки що вставлення банера з рекламою Edge на сторінку Chrome не потрапило у фінальну збірку Microsoft, і можливо все ж не потрапить, проте навряд компанія покине спроби утримати користувачів, хоча вони й можуть бути дратівливими.