21 лютого, за день до надходження у продаж гарнітури віртуальної реальності PlayStation VR2, розробник Polyphony Digital випустив чергове оновлення Gran Turismo 7 — 1.29. У ньому реалізовано підтримку PSVR2 — крім перегонів, відчути переваги віртуальної реальності в цьому автосимі можна буде в спеціальному VR Showroom, який доступний в “Гаражі” гравця і в автосалонах та дозволяє роздивлятися автомобілі у різних локаціях. Розробник окремо зазначає, що Gran Turismo 7 підтримує функцію “стеження за очима”, яка використовується також для якісного рендерингу тієї частини зображення, на яку дивиться гравець.

Також у PS5-версію Gran Turismo 7 1.29 додано новий режим Race Together, у якому гравець змагається зі спеціалізованим ШІ на ім’я Sophy. Розробник запевняє, що цей штучний інтелект було спеціально треновано для виступу у якості віртуального гонщика в GT7 і що він має “надлюдські здібності у керуванні авто” — хоча й не уточнює, чим саме цей ШІ відрізняється від звичайних віртуальних суперників. Race Together поки що запущено у якості своєрідного “технодемо” — режим буде доступний до кінця березня.

Добра новина для прихильників попередніх частин Gran Turismo: у GT7 повертається класична локація Grand Valley — “вигаданий” трек, що уперше з’явився ще у першій частині Gran Turismo 25 років тому і був присутній у всіх основних частинах гри, крім Gran Turismo Sport.

І, нарешті, поповнення автопарку. Лютневе оновлення додає у гру п’ять нових автомобілів: класичний болід F1 Honda RA272 ’65, “історичне бачення майбутнього з Франції” – Citroën DS 21 Pallas ’70, першу модель Porsche зі значком RS – Porsche 911 Carrera RS (901) ’73 та два нових концепт-кара Vision Gran Turismo від легендарної італійської компанії ItalDesign.