Серед іншого, реліз Linux 6.2 можна відзначити підтримкою роботи на чипах Apple Silicon, а точніше — моделях M1 Pro, M1 Max та M1 Ultra. При цьому відзначається, що запуск Linux на цих процесорах не був легким завданням.

Як раніше говорив Лінус Торвальдс в інтерв’ю виданню ZDNET, він був дуже зацікавленим у запуску Linux на нових Mac з ARM-процесорами. Але поки він «довго чекав на ARM-ноутбук, який може запустити Linux», комп’ютери Apple непокоїли його іншим:

Для мене основною проблемою M1 є графічний процесор та інші пристрої навколо нього, тому що це, ймовірно, утримає мене від його використання, оскільки він не матиме підтримки Linux, якщо Apple не відкриє її.

Але проєкту Asahi Linux, який займається портуванням Linux на комп’ютери з Apple Silicone, разом з графічною інженеркою Аліссою Розенцвейг, все ж вдалося довести діло до ладу. Влітку минулого року пан Торвальдс про це повідомляв:

Після довгого очікування Linux на ARM, і зокрема M1, це нарешті стало реальністю завдяки команді Asahi. У нас вже давно є обладнання arm64, на якому працює Linux, але до цього часу жодне з них не було придатне для використання як платформа для розробки.

Тепер таку підтримку отримали й користувачі Linux, хоча й зазначається, що на деякий час реліз можна вважати експериментальним. Також ядро Linux 6.2 має стати стандартним для Ubuntu 23.04 та буде включено до Fedora 38 ще до квітневого релізу Linux 6.3.