Тім Бернерс-Лі, винахідник Всесвітньої павутини, назвав криптовалюту «небезпечною» і порівняв її з азартними іграми в подкасті «Beyond The Valley» на CNBC.

Обговорюючи майбутнє інтернету, Бернерс-Лі сказав, що цифрові валюти є «спекулятивними», і порівняв їх з бульбашкою доткомів, коли вартість акцій інтернет-компаній часто не була підкріплена реальним бізнесом і була дуже роздутою.

«Це лише спекуляції. Очевидно, що це дуже небезпечно, – сказав Бернерс-Лі в інтерв’ю CNBC. – Це так, ніби ви хочете отримати задоволення від азартних ігор. Інвестування в певні речі, які є суто спекулятивними, це не те, на що я хочу витрачати свій час».

Бернерс-Лі вважає, що цифрові валюти можуть бути корисними для грошових переказів, якщо їх одразу після отримання конвертувати назад у фіатну валюту.

Британському комп’ютерному вченому Тім Бернерсу-Лі розробив Всесвітню павутину та низку технологій, які зробили веб реальністю, але він був незадоволений тим, як реалізувалося його початкове бачення інтернету. Разом з Джоном Брюсом Бернерс-Лі прагне змінити майбутнє інтернету за допомогою свого стартапу Inrupt, що має на меті дати людям більше контролю над своїми даними.

Багато прихильників говорять про майбутнє інтернету в термінах web3 – узагальненої фрази, яка не має чіткого значення. Але прибічники часто кажуть, що ця версія інтернету працює на технології блокчейн, яка вперше з’явилася разом з криптовалютою Bitcoin. Дехто каже, що web3 – це децентралізований інтернет, який забирає частину влади у таких гігантів, як Facebook і Google.