Компанія SpaceX електронними листами пропонує охочим випробувати послугу глобального роумінгу в країнах, де поки немає повноцінної підтримки роботи Starlink. При цьому й попереджає, що іноді зв’язку може не бути взагалі.

«Глобальний роумінг використовує міжсупутникові зв’язки Starlink (так звані космічні лазери) для забезпечення зв’язку по всьому світу. Оскільки це нова технологія, ви можете очікувати типову високошвидкісну роботу Starlink з низькою затримкою, але вона може поєднуватися з короткими періодами поганого або взагалі відсутнього зв’язку. Однак з часом це значно покращиться», — йдеться у листі.

Starlink пропонує випробувати послугу глобального роумінгу за $200/міс

При цьому користувачу все одно доведеться придбати сам термінал за $599 та сплачувати щомісячно $200 за надання послуг. Це щось схоже на функцію Portability, яка дозволяє переміщати «тарілку» в межах країни й продовжувати користуватися зв’язком, але в цьому випадку має забезпечити роботу «з практично будь-якої точки світу».

Також варто зазначити, що компанія залишає за покупцем необхідність переконатися, що використання Starlink відповідає місцевому законодавству, а в деяких країнах, як-от Пакистані, Індії чи Камбоджі, компанія все ще очікує дозвіл від регуляційних органів. Додатково покупцю залишають сплату необхідних податків та митних зборів. Наразі карта покриття виглядає ось так:

Starlink пропонує випробувати послугу глобального роумінгу за $200/міс

В листі вказано, що сервіс можна призупинити чи взагалі відмовитися від нього. В разі, якщо робота пристрою не буде влаштовувати, компанія обіцяє повернення грошей протягом 30-денного періоду.