Як сповіщає Львівська міська рада, у місті розпочалося тестування українського тролейбуса «Електрон» з автономним ходом.

«Роботу тролейбуса з автономним ходом тестують наші працівники та виробник – компанія «Електрон». На цьому етапі тестування триватиме орієнтовно до середини березня. Також випробування будуть ще і влітку. Маємо побачити, наскільки ефективно він працюватиме як при мінусовій, так і при плюсовій температурах. Тролейбус тестують на маршрутах як з легкими, так і зі складними умовами експлуатації. Побачимо, як він себе зарекомендує в умовах міста. Після всіх випробувань тролейбус працюватиме на котромусь з наших маршрутів. Це буде у цьому році», – зазначив керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів.

Перевага тролейбуса з автономним ходом полягає у тому, що для майбутнього розвитку тролейбусної мережі міста зникає необхідність будівництва відповідної інфраструктури, тобто прокладання нових тролейбусних ліній. Такий тролейбус може проходити частину маршруту підключеним до електромережі, а частину – в автономному режимі.

У Львові розпочалось тестування тролейбуса «Електрон» з автономним ходом

Тролейбус з автономним ходом побудований на базі існуючої моделі тролейбуса «Електрон» (скоріш за все йдеться про «Електрон» Т19101), який доукомплектували системою автономного живлення. Отримавши додаткову батарею, він став важчим на 750 кг та втратив 3 сидіння для пасажирів. Проте зможе проїхати автономним ходом до 20 км, а для «відновлення сил» потребуватиме лише 3-годинної підзарядки. Свій перший тестовий рейс новий тролейбус здійснив у червні 2022 р.

Тролейбуси, автобуси та електробуси «Електрон» виготовляються львівською компанією «Електронтранс» / Electrontrans, спільним українсько-німецьким підприємством, створеним у 2011 р. корпорацією «Електрон», фірмою TransTec Vetschau GmbH (Німеччина) та ТОВ «Автотехнопроект».