Razer випустила клавіатуру BlackWidow V4 Pro з купою додаткових клавіш

Останні роки існує тренд на зменшення розмірів механічних клавіатур, однак Razer вирішила піти навпаки й презентувала модель BlackWidow V4 Pro. Вона має повнорозмірну розкладку, а окрім того ще й купу додаткових клавіш, які можна запрограмувати для використання у різних іграх та застосунках.

Отже, в лівій частині клавіатури можна побачити п’ять макро клавіш. Поруч з ними передбачені ще три додаткові клавіші на лівому торці. Справа вгорі є регулятор гучності, під яким розташувались ще чотири кнопки. За замовчуванням вони відповідають за керування медіафайлами, але їх функції можна налаштовувати. А біля клавіші Escape ви знайдете поворотну кнопку, якою можна перемикатись між різними застосунками чи виконувати інші функції.

BlackWidows V4 Pro підтримує платформу Chroma RGB, тож ви можете синхронізувати підсвітку клавіатури з іншими гаджетами та запущеними іграми. При включенні комп’ютера, або при підключенні клавіатури до ПК, вас буде вітати анімація підсвітки. До речі, комплектна підставка для рук також має RGB-підсвітку.

Клавіатура поставляється з фірмовими жовтими (лінійними й тихими) або зеленими (тактильними, з відчутним кліком) перемикачами. Razer заявляє, що перемикачі витримують до 100 мільйонів натискань, так само як і перемикачі Cherry MX нового покоління. Частота опитування складає 8000 Гц, що теоретично має мінімізувати затримку вводу. Кейкапи виготовлені з ABS-пластику.

BlackWidow V4 Pro можна під’єднати до ПК одразу двома кабелями USB-C. Один безпосередньо для роботи клавіатури, а другий, опціонально, для роботи роз’єму USB-A 2.0.

Новинку вже можна придбати. Вартість Razer BlackWidow V4 Pro складає $229.99 / €269.99.