Перехід комп’ютерів Apple на чипи власного виробництва пройшов здебільшого без проблем з програмним забезпеченням сторонніх розробників. Але опції встановлення Windows через Boot Camp Assistant, яка працювала з процесорами від Intel, так і не реалізували.

Тепер компанія Microsoft повідомила про партнерство з Parallels Desktop — відомим для користувачів Mac рішенням для віртуального середовища в macOS. Тож починаючи з версії Parallels Desktop 18, це «авторизоване рішення». Це стосується всіх Mac з чипами Apple Silicon.

До цього перед користувачами могли поставати труднощі щодо ліцензії та деякі технічні складнощі з TPM та Secure Boot, але нова версія ПЗ має працювати як слід, ще й дозволяє завантажити та встановити Windows в один клік.

Але оскільки це все ж віртуальна машина з ARM-версією ОС, свої обмеження в ній все одно залишаться. Наприклад, драйвери для зовнішнього обладнання мають мати версію для ARM-версій Windows, не працюватимуть ігри, які використовують OpenGL 3.3 та вище, деякі антивірусні програми можуть не «завестися», як і ПЗ, яке серед іншого інтегрується в інтерфейс системи. Також не підтримується DirectX 12.

Щодо всього іншого, проблем не має бути. Хоча, певно, користувачі зі специфічними запитами все ж можуть стикнутися з певними несумісностями чи іншими незручностями. Можливо, подальша співпраця Microsoft та Parallels якось покращить стан речей у майбутньому.

Ознайомитися з можливостями Parallels Desktop 18 можна за цим посиланням.