Twitter пом’якшує рекламну політику, щоб дозволити канабіс-компаніям просувати свої бренди на сервісі. Ці зміни роблять Twitter першою великою платформою соціальних медіа, яка підтримує рекламу канабісу в Сполучених Штатах.

«У майбутньому Twitter дозволить рекламодавцям просувати переваги бренду та інформаційний контент, пов’язаний з канабісом, та продукти і послуги, пов’язані з канабісом», – оголосила компанія в своєму блозі.

Хоча зміни дозволять компаніям, які продають продукти з канабісу, рекламувати свій бізнес, все ж існуватимуть певні обмеження щодо того, що може з’являтися в рекламі. Як зазначає Axios, реклама не може безпосередньо «просувати або пропонувати продаж канабісу», за винятком певних CBD-продуктів. Існують також вікові та географічні обмеження, які зменшують коло осіб, на яких може бути спрямована реклама, пов’язана з канабісом.

Це останнє корегування правил Twitter для дозволу контенту, який раніше був заборонений. Оновлення політики також відбувається в той час, коли багато рекламодавців або покинули платформу, або значно скоротили свої витрати. Відкриваючись для конопляних компаній, які до цього часу мали вкрай обмежені можливості охоплення людей на платформах соціальних мереж, Twitter має можливість залучити нових рекламодавців.

Twitter припускає, що канабіс-компанії можуть охопити велику аудиторію на платформі, і зазначає, що розмови, пов’язані з канабісом, «ширші, ніж розмови на такі теми, як домашні тварини, кулінарія та гольф, а також категорії харчових продуктів та напоїв, включаючи фаст-фуд, каву та алкоголь».