Тиждень тому компанія Microsoft показала амбіційний план удосконалення власного пошуковика Bing, який поєднали з новою версією ChatGPT. Не дивлячись на те, що можливості нового чат-бота дійсно вражають, своїх недоліків й особливостей в нього також вистачає.

Компанія почала обмежене тестування свого суперника Google й поділилася своїм досвідом останнього тижня роботи у власному блозі.

За цей час доступ до нових можливостей отримали деякі користувачі зі 169 країн. І здебільшого вони були задоволені роботою, адже 71% з них поставили «великий палець угору» як фідбек до отриманого досвіду. Разом з цим користувачі активно взаємодіяли з чатом, ставлячи питання в пошуках нової інформації.

Також компанія отримала чимало відгуків з пропозиціями щодо покращення роботи. Власне, саме для цього й запустили таке тестування. Так, основні запити та побажання розбили на чотири основні пункти.

Першим з них став «Кращий пошук та відповіді». Microsoft каже, що користувачі здебільшого задоволені відповідями в пошуку. Але «викликом» стали запити з нагальною інформацією, як-от результати спортивних змагань у прямому ефірі. Додатково компанія планує збільшити базові дані у чотири рази, що покращить «більш прямі та фактичні відповіді» у, наприклад, фінансових звітах.

Додатково в чат планують додати окремий перемикач, за допомогою якого можна буде керувати точністю та креативністю відповіді по запиту користувача.

Другим пунктом став сам чат. Тут компанія з одного боку залишилася задоволена загальним дизайном та простотою використання. Але з іншого боку почала виявляти й деякі проблеми.

Під час довгих сесій з 15 чи більше питаннями (а деякі навіть тривали по дві години), відповіді бота могли повторюватися, або гірше — Bing можна спонукати чи спровокувати на відповіді, які «не обов’язково є корисними чи відповідають нашому розробленому тону». Так модель могла заплутатися, на які саме питання вона мала відповідати під час тривалих чатів, тому над контекстом продовжать працювати.

Компанія зазначає, що іноді модель відповідає чи розмірковує таким тоном, яким її просять це робити, але в деяких випадках він не зовсім корелює з загальним планом щодо цього. І хоча більшість користувачів не стикаються з такими сценаріями, з ними все одно планують попрацювати.

Третім моментом для покращення став «загальний вигляд і обробка». Це стосується деяких технічних проблем, які іноді траплялися в роботі — повільне завантаження, неробочі посилання, неправильне форматування тощо. Дещо з цього вже встигли виправити, інше буде покращуватися з часом.

На останок — «нові функції». Серед запитів користувачів є такі побажання, як бронювання квитків на літаки, відправлення електронних листів чи шеринг результатів відповідей на пошук, чи питання в чаті. Компанія вивчає подібні ідеї та, можливо, реалізує деякі з них у майбутньому.

ChatGPT у вебпошуку Bing наразі залишається чимось новим та практично недослідженим. Тому з часом ми побачимо ще чимало цікавих та курйозних випадків з його використанням. Й хоча судити про його успіхи чи невдачі все одно ще зарано, кількість уваги до нової технології все ж говорить сама за себе.