Автори відео на TikTok незабаром зможуть стягувати з шанувальників $1 або більше, за перегляд своїх відео, повідомляє Insider, посилаючись на власні джерела.

Платна підписка — одна з багатьох функцій, які TikTok може запровадити, щоб залучити нових користувачів.

Крім цього, TikTok працює над Creator Fund 2.0, який буде платити авторам, що мають понад 100 000 підписників, щоб утримати їх на платформі. Повідомляється, що нова функція може запрацювати вже в березні.

Платформа також хоче розширити свою користувацьку базу, залучаючи старших користувачів. Згідно з дослідженням Pew Research за 2021 рік, TikTok зараз використовують лише 21% дорослих американців. Застосунок сподівається залучити старшу аудиторію, представивши професійно створений контент — відео, які є більш відшліфованими, ніж ті, що зняті на смартфони аматорів.

Ці кроки були зроблені після того, як у листопаді минулого року TikTok скоротив свій глобальний дохід від реклами приблизно на $2 мільярди у відповідь на падіння продажів, і протягом минулого року його користувацька база зменшилася.

Нові функції приєднаються до низки вже наявних стимулів для авторів на платформі, включаючи можливість для творців зв’язуватися з брендами для укладення спонсорських угод, а також механізми, що дозволяють їм приймати підказки та залучати платних підписників до своїх прямих ефірів.

Боротьба TikTok за залучення нових користувачів різко контрастує зі стрімким зростанням, яке відбулося під час пандемії.

Сходження TikTok до світового феномену було неймовірно швидким. За даними Insider Intelligence, світова база користувачів додатка зросла більш ніж удвічі за період з 2019 по 2021 рік — з 291,4 мільйона до 655,9 мільйона. Наприкінці 2021 року застосунок заявляв про 1 мільярд користувачів щомісяця.