Одним з пунктів вдосконалення будь-якого смартфона залишається акумулятор, а саме строк його «життя». Швидке заряджання при цьому не завжди допомагає в цьому питанні, адже нагрівання погано впливає на батареї, а під час самого процесу заряджання вони так чи інакше нагріваються. 

Окремо така проблема може стосуватися тих користувачів, які чимало часу проводять граючи на смартфоні з під’єднаним живленням. І деякі ґаджети можуть запропонувати функцію роботи від зарядного блоку в обхід акумулятора, що може добре впливати на його загальний строк роботи, й додатково не нагрівати пристрій під час ігрових сесій.

До списку пристроїв, які на таке здатні, можливо, належать й смартфони лінійки Samsung Galaxy S23. В розділі Game Booster помітили функцію Pause USB Power Delivery, яка дозволяє смартфону при підключеному живленні працювати напряму від БЖ. При цьому батарея і, яка наслідок, сам смартфон будуть менше нагріватися.

«Щоб запобігти нагріванню телефону, призупиніть заряджання, коли під’єднано зарядний пристрій із підтримкою USB Power Delivery і рівень заряду акумулятора перевищує 20%», — підказує меню Game Booster.

В наведеному прикладі активація функції зменшила енергоспоживання з 17 до 6 Вт. Зазначається, що вона має працювати з будь-яким БЖ з підтримкою Power Delivery.

Смартфони лінійки Samsung Galaxy S23, можливо, мають функцію роботи від блока живлення в обхід батареї

Окремо варто зазначити, що такої функції з якихось причин може не бути в кожному смартфоні. Як зазначає видання 9to5Google, в їхньому Samsung Galaxy S23 Ultra такого пункту немає, навіть після оновлення Game Booster. Відповіді від компанії стосовно цієї функції видання не отримало, а сама компанія не анонсувала підтримку такої можливості новими смартфонами.