Google продовжує вдосконалювати свої сервіси для використання в електромобілях і анонсувала декілька нових функцій для Google Maps. Уточню, що це стосується застосунку Google Maps, який є вбудованим в електрокарах, зокрема у деяких моделях Polestar, Volvo, Renault та автомобілях декількох брендів General Motors. Android Auto і Apple CarPlay це не стосується.

Зупинки для зарядки електрокара під час коротких поїздок

Google показав нові функції для електрокарів з вбудованим застосунком Google Maps

Раніше, під час планування короткої поїздки, водіям доводилось вручну додавати зупинки для зарядки електромобіля. Тепер же Google Maps зробить це за вас. Google навіть визначить оптимальну зупинку для зарядки, щоб мінімізувати загальний час у дорозі, враховуючи час за кермом, час зарядки і швидкість зарядки на запропонованих станціях. Google також буде зважати на зовнішні фактори, такі як дорожні умови та можливості вашого автомобіля, щоб надавати рекомендації.

Новий фільтр для “дуже швидкої зарядки”

Google показав нові функції для електрокарів з вбудованим застосунком Google Maps

Google Maps дозволить шукати тільки зарядні станції зі швидкою зарядкою потужністю від 150 кВт до 350 кВт. Це зекономить час водіям під час пошуку потрібної станції.

Інформація щодо зарядки електрокара в результатах пошуку

Google показав нові функції для електрокарів з вбудованим застосунком Google Maps

Коли ви шукаєте щось, наприклад продуктовий магазин, Google Maps буде показувати чи є зарядний пристрій для електромобілів у результатах пошуку. Це може стати у пригоді, коли ви визначаєтесь серед двох схожих локацій, але наявність зарядного пристрою в одній з них може допомогти з вибором.