Серед іншого, в інтернет-чварах на тему «iOS проти Android» є пункт, який часто використовують прибічники Apple — плавність анімацій інтерфейсу. Й дійсно, в багатьох випадках Apple краще вдавалося реалізувати якість анімацій, адже оптимізувати UI треба на меншій кількості пристроїв, а сама ОС розробляється паралельно з «залізом», що значно спрощує подібні задачі.

Але й тут домінація не могла тривати вічно. Один з основних конкурентів Apple — Samsung — з останнім оновленням OneUI 5.1 зміг підтягнути й цей пункт до належного стану.

Важко не відзначити, наскільки схожими стали системи між собою. Тому плавність роботи інтерфейсу і її можливі відмінності у цьому показнику дійсно можуть бути одним з факторів, який впливатиме на рішення покупця при виборі нового смартфона. Все ж, купуючи дорогий пристрій, від нього хочеться отримати якнайбільше.

На YouTube-каналі Mr Android FHD вийшло коротке порівняння роботи анімацій на iPhone 14 Pro Max з iOS 16.3 та Samsung Galaxy S23 Ultra з OneUI 5.1. Тут можна наочно переконатися, що останнє оновлення OneUI дійсно не поступається iOS у швидкодії роботи інтерфейсу смартфона.