TikTok впроваджує систему страйків для авторів, які порушують правила

TikTok намагається дати можливість авторам та іншим користувачам легше орієнтуватися в його правилах і розуміти, що відбувається з їхніми акаунтами. Компанія впроваджує оновлену «систему контролю за акаунтами» – серію змін, яка включає нову систему страйків, а також функції, які дозволяють авторам перевіряти, чи не заблоковано їхній контент у рекомендаціях застосунку.

Ці зміни відбуваються на тлі прагнення TikTok підвищити прозорість своєї роботи з модерацією контенту та алгоритмічними рекомендаціями, які були предметом пильної уваги з боку законодавців, регуляторів та інших критиків.

У своєму блозі компанія повідомляє, що нова система блокування призначена для боротьби з «порушниками», які можуть мати значний вплив на платформу.

«Згідно з новою системою, якщо хтось публікує контент, який порушує одне з наших Правил спільноти, цей контент буде видалено, а на його акаунті буде нараховано страйк, — пояснює компанія. — Якщо обліковий запис досягає порогу страйків в рамках функції продукту (наприклад, коментарі, LIVE) або політики (наприклад, залякування і переслідування), він буде назавжди заблокований».

У компанії додали, що користувачі також можуть бути заблоковані після одного страйку, якщо порушення вважається «серйозним».

Ця зміна робить політику TikTok більш схожою на політику інших подібних сервісів. YouTube і Meta також використовують систему страйків проти акаунтів, які порушують їхні правила, хоча кожна платформа має власні критерії для визначення страйків і пов’язаних з ними покарань.

TikTok також заявляє, що надасть авторам нові інструменти для перегляду того, чи був їхній акаунт підданий страйкам за попередні 90 днів. Ця функція буде доступна в новому розділі «Статус облікового запису» в Центрі безпеки застосунку. Компанія також додає розділ «Звіти», де користувачі можуть відстежувати будь-який контент або акаунти, про які вони повідомляли.

TikTok також починає тестувати дві нові функції, які стосуються рекомендацій. Перша — це функція, яка сповіщатиме авторів про те, що одне з їхніх відео було заблоковано на сторінці «Для вас» у застосунку. Ця функція, яка, за словами компанії, буде тестуватися на окремих ринках протягом найближчих тижнів, дозволить авторам дізнатися, чому це сталося, і дасть можливість подати апеляцію.

Друга функція дозволить користувачам скинути рекомендації, що з’являються на сторінці «Для вас». За словами представника TikTok, учасники тесту побачать опцію «оновити» у своїй стрічці «Для вас», яка, по суті, дасть змогу перезавантажити основну стрічку застосунку. Після того, як стрічка оновиться, відео з’являтимуться виключно з нових взаємодій та активностей, а не з тих, з якими користувач взаємодіяв раніше.

Але TikTok покладається не лише на зміни продукту. Компанія також фізично демонструє свою заявлену прихильність до прозорості, проводячи екскурсії до нещодавно відкритого «Центру прозорості та підзвітності» – простору в офісі в Лос-Анджелесі, де учасники можуть побачити, як компанія працює з рекомендаціями та модерацією контенту.