Meta дала задню: у Facebook та Instagram не можна бажати смерті рашистам та путіну

Meta Platforms, власник Facebook та Instagram, заявила про уточнення своєї політики модерації контенту, тепер вони не дозволяють бажати смерті русні та главам держав країн, які напали на Україну, йдеться у внутрішньому дописі компанії, яке потрапило до Reuters.

Це було зроблено після того, як Meta минулого тижня тимчасово дозволила деякі пости у Facebook та Instagram із закликами до смерті путіна, лукашенка та їхніх військових. Проте після блокування Instagram в Росії, компанія почала давати задню.

«Зараз ми звужуємо фокус, щоб чітко пояснити у своїй політиці, що це ніколи не слід інтерпретувати як потурання насильству проти росіян загалом», — написав президент Meta Global Affairs Нік Клегг у дописі на внутрішній платформі компанії в неділю.

«Ми також не допускаємо закликів до вбивства глави держави… Отже, щоб усунути будь-яку двозначність щодо нашої позиції, ми ще більше звужуємо наші вказівки, щоб чітко пояснити, що ми не допускаємо закликів до смерті глави держави на наших платформах», – сказав Клегг.

За словами Клегга, політика щодо мови ворожнечі не буде змінюватися відносно до рашистів.

«Meta виступає проти русофобії. У нас немає терпимості до закликів до геноциду, етнічної чистки чи будь-якої дискримінації, переслідування чи насильства щодо росіян на нашій платформі», – сказав він.

Клегг також написав, що Meta планує передати створення рекомендацій для модераторів контенту, до незалежної наглядової ради, яка була створена, щоб допомогти платформі відповісти на деякі з найскладніших питань щодо свободи вираження поглядів.

Більше коментарів!