Як мінімум, про таке стверджує видання Carscoops. Відповідно до першої інформації про новинку, було підготовані рендери-зображення майбутньої моделі Renault Espace. Отже, що ми бачимо?

Найголовніше – зміну концепції. Свого часу автомобіль Renault Espace став першим (або одним з перших) мінівенів на ринку. Й залишався таким досить довго. Однак модель Renault Espace п’ятої генерації вже зробила певні натяки в напрямку SUV, а наступник Renault Espace шостої генерації й взагалі має стати традиційним кросовером.

Очікується, що довжина наступного Renault Espace перевершить 4,7 метра. Таким чином, новинка буде значно більшою від моделі Renault Austral, що використають за основу. Проте новинка буде меншою відносного нинішнього втілення Renault Espace. Тобто – як раз посередині: отже, за розмірами та загальним дизайном кросовер Renault Espace буде радше наступником Renault Koleos.

Але ж що стосується салону, то модель Renault Espace залишиться вірною собі: всередині нас очікує просторий 5- або 7-місний салон з широкими можливостями трансформації завдяки зміні положення сидінь. Водночас передня панель також буде виконана у стилі Renault Austral – тобто, в її основі будуть лежати два великі дисплеї: центральний 12-дюймовий та 12,3-дюймовий для панелі приладів.

Крім того, нова модель Renault Espace стане гібридом. Під капотом очікуються 1,2- та 1,3-літрові бензинові мотори, що будуть мати гібридні додатки різного типу – або «м’який гібрид» MHEV, або повноцінний гібрид. Потужність сягне 140-200 к.с. в залежності від версії. Також можлива поява повністю електричної версії.

Більше деталей дізнаємось згодом, вже під час офіційного дебюту новинки. Дякувати, чекати залишилось недовго – новий Renault Espace має з’явитись вже навесні цього року.