Кількість щоденних переглядів YouTube Shorts перевищила 50 млрд, порівняно з 30 млрд рік тому, заявив генеральний директор Alphabet Сундар Пічаї у звіті про прибутки за четвертий квартал.

Зростання Shorts стало рідкісною світлою плямою для кварталу, в якому Alphabet спостерігав зниження доходів у таких сегментах, як пошук, YouTube і реклама. Зокрема, YouTube вже другий квартал поспіль демонструє зниження доходів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, оскільки він стикається з жорсткою конкуренцією з боку TikTok.

Дохід YouTube склав трохи менше ніж $8 млрд, порівняно з $8,6 млрд за аналогічний період минулого року. Як і інші технологічні гіганти, які страждають від падіння доходів від реклами, Alphabet пояснює це скороченням витрат рекламодавців через побоювання рецесії, що насувається.

Повідомлення про високу аудиторію Shorts з’явилося лише через день після того, як YouTube дозволив творцям ділитися з компанією рекламними доходами від коротких відео. Ставши учасниками партнерської програми YouTube, користувачі отримуватимуть частину доходу від реклами, що з’являється на фоні як довгих, так і коротких відео. Через це деякі автори вже розглядають можливість перенесення більшої частини свого контенту на YouTube Shorts.

Якщо компанія зможе відвернути людей від TikTok, це створить потенціал для YouTube Shorts. TikTok перебуває у приватній власності, і неясно, скільки саме переглядів він має в день. У вересні 2021 року TikTok заявив, що має мільярд користувачів щомісяця. У листопаді минулого року генеральний директор TikTok Шоу Зі Чу сказав, що додаток планує отримати $10 млрд доходу у 2022 році.