Співробітники Google тестують кілька потенційних конкурентів ChatGPT в рамках спроби технологічного гіганта дати відповідь на технологію OpenAI, повідомляє CNBC.

Перед цим New York Times повідомив, що генеральний директор Google Сундар Пічаї оголосив «червоний код» і прискорив розробку штучного інтелекту, щоб мати можливість представити щонайменше 20 продуктів на основі ШІ в цьому році.

Судячи з усього, керівництво Google попросило команду LaMDA надати пріоритет роботі над чат-ботом Apprentice Bard, конкурентом ChatGPT, сказавши їм, що він має перевагу над будь-яким іншим проєктом, і навіть попередивши, щоб вони не відвідували не пов’язані з ним зустрічі.

Як повідомляється, Apprentice Bard виглядає і функціонує так само як і ChatGPT: користувач може ввести запитання або підказку в текстовому полі, а потім отримати письмову відповідь.

Також повідомляється, що Google тестує нову пошукову сторінку, яка використовує формат запитань і відповідей. Експериментальна домашня сторінка містить п’ять потенційних запитань замість «Мені пощастить» під рядком пошуку. Після того, як користувач вводить свій запит, сторінка генерує відповіді у вигляді сірих бульбашок. Під цими відповідями пропонуються додаткові запитання, а потім — типові результати пошуку з посиланнями та заголовками.

Крім того, Alphabet працює над проєктом під назвою «Атлас» у рамках свого хмарного підрозділу.

Наразі незрозуміло, які з проєктів Google будуть випущені для громадськості. Керівник відділу штучного інтелекту Google Джефф Дін сказав співробітникам під час зустрічі, присвяченій обговоренню реакції компанії на ChatGPT, що вона рухається «більш консервативно, ніж невеликий стартап».

Зрештою, надання неправдивої інформації матиме набагато більший вплив на таку відому компанію, як Google. Технологічний гігант ставить на перше місце безпеку, точність і блокування дезінформації, коли йдеться про розробку пошукового чат-бота. Якщо повідомлення про те, що Microsoft впровадить технологію ChatGPT у Bing вже в березні цього року, відповідають дійсності, ми, ймовірно, побачимо пошукового чат-бота від Google у найближчому майбутньому.