Серіал «Сайнфелд» вперше вийшов в ефір у 1989 році та тривав дев’ять сезонів. Проте навіть сьогодні глядачі з радістю його передивляються. І з цим пов’язана неймовірна подія: пародійний епізод «Сайнфелд», згенерований штучним інтелектом, транслюється в прямому ефірі на Twitch у нескінченному циклі.

Нескінченний епізод шоу отримав назву «Ніщо, назавжди» / Nothing, Forever та складається з механічних персонажів і піксельної анімації. Джеррі, Крамер, Елейн і Джордж, головні герої, залишаються в центрі уваги серіалу, але вони існують у сучасному Нью-Йорку. Ця четвірка переміщується між своїми квартирами та стендап-студією Джеррі, а на задньому плані час від часу лунає закадровий сміх.

Створена штучним інтелектом пародія на «Сайнфелд» транслюється нескінченним циклом

Згідно зі сторінкою на Twitch, «Ніщо, назавжди» наслідує популярну характеристику «Сайнфелда», описуючи себе як «шоу ні про що». Але на відміну від комедійного серіалу, вихід якого завершився 14 травня 1998 року, ця програма «транслюється завжди».

Це «щось на кшталт популярних ситкомів минулого, за винятком того, що воно ніколи не припиняється». Канал обіцяє, що трансляція триватиме «365 днів на рік, і щохвилини з’являтиметься новий контент». Прямий ефір шоу справді транслюється безперервно з 14 грудня минулого року.

Mismatch Media, медіалабораторія, що стоїть за цим проєктом, зосереджується на використанні генеративних технологій, таких як DALL-E від OpenAI, для створення експериментальних форм розваг. Для діалогу в «Ніщо, назавжди» творці використали мовну модель OpenAI GPT-3. За межами фільтрів модерації ШІ, людська модерація практично відсутня.

Проте стримінгам, телеканалам та шоуранерам ще зарано переживати, адже «Ніщо, назавжди» поки не може скласти конкуренцію серіалам, створеним людьми. В ньому персонажі в основному роботизовано розповідають про своє життя, а деякі сцени залишаються незавершеними й без контексту, в той час, як закадровий сміх з’являється коли йому заманеться. Але цілком можливо, що в майбутньому автоматичні системи на основі ШІ, як мінімум, будуть допомагати сценаристам та режисерам створювати фільми та серіали.