Колишній співробітник Facebook звинувачує компанію в проведенні без згоди користувачів таємного фонового тестування застосунків, яке виснажує батареї смартфонів. Про це пише New York Post.

Про таку практику заявляє спеціаліст з обробки даних Джордж Гейворд, якого було звільнено за відмову проводити так зване «негативне тестування», що дозволяє технологічним компаніям «таємно» використовувати мобільні пристрої користувачів, щоб тестувати функції додатків, або шукати розв’язання якихось проблем.

«Я сказав менеджеру: «Це може зашкодити комусь», і вона відповіла, що, завдавши шкоди кільком, ми можемо допомогти багатьом», – каже Хейворд, який подав позов на Facebook до Федерального суду Манхеттена.

Особисто Гейворд працював над додатком Facebook Messenger, тож під загрозою таємного виснаження батареї знаходяться 1,3 млрд користувачів цього месенджера.

Гейворд не знає, на скільки людей вплинуло негативне тестування Facebook, але вважає, що компанія давно займається цією практикою, оскільки він отримав внутрішній навчальний документ під назвою «Як проводити продумані негативні тести», що містив приклади таких експериментів.

Згідно з судовим позовом, поданим проти материнської компанії Facebook, Meta Platforms, виснаження батареї чийогось мобільного телефону ставить людей під загрозу, особливо «за обставин, коли їм потрібно спілкуватися з іншими, включаючи, але не обмежуючись, поліцією чи рятувальними службами».