Ще в березні минулого року українські оператори запустили безплатний національний роумінг на час війни. Це допомагає залишатися на зв’язку й навіть користуватися доступом до інтернету через 3G там, де працює хоча б один з українських операторів.

Як зазначає Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, зараз це особливо допомагає в сільській місцевості та на деокупованих територіях. Також роумінгом активно користуються в містах під час відключень електроенергії. Для прикладу пан Федоров приводить листопад минулого року, коли послугою щоденно користувалися в середньому 1,5 млн українців.

Так має залишатися до кінця війни. Але пан Федоров каже, що це можна змінити, залишивши роумінг й після закінчення війни, ще й додавши можливість підключення LTE. Міністра цікавить думка громадян щодо цього, й в його Telegram-каналі запущено окреме опитування.

Взяти в ньому учать можна за цим посиланням. Також поділіться своїми думками щодо подальшої долі національного роумінгу з нами в коментарях.