Найбільша пошукова компанія Китаю Baidu планує запустити у березні чат-бота зі штучним інтелектом, подібного до ChatGPT від OpenAI. Це може стати найпомітнішою участю Китаю в перегонах, спричинених розвитком технологій штучного інтелекту, повідомляє Bloomberg.

Baidu планує запустити застосунок, спочатку вбудувавши його у свої основні пошукові сервіси. Інструмент, назва якого ще не визначена, дозволить користувачам отримувати результати пошуку в розмовному стилі, подібно до популярної платформи OpenAI.

Baidu витратила мільярди доларів на дослідження штучного інтелекту в рамках багаторічних зусиль. Її система Ernie – масштабна модель машинного навчання, яка навчалася на даних протягом декількох років — стане основою майбутнього інструменту, схожого на ChatGPT.

ChatGPT, чат-бот від OpenAI, отримав широку популярність з моменту свого публічного дебюту в листопаді, зібравши понад мільйон користувачів за кілька днів і викликавши дебати про роль штучного інтелекту в школах, офісах і домогосподарствах.

Baidu, Alibaba, Tencent і ByteDance контролюють більшу частину китайського інтернету. Пошукова компанія намагається відновити зростання після того, як вона дедалі більше відстає від своїх великих конкурентів у таких сферах, як мобільна реклама, відео та соціальні мережі. Окрім досліджень у галузі штучного інтелекту, Baidu зараз також розробляє технологію автономного водіння.

Окрім Baidu, кілька китайських стартапів також досліджують генеративний ШІ та вже залучили таких інвесторів, як Sequoia та Sinovation Ventures.