За даними Nielsen, світового лідера у галузі вивчення аудиторії, даних та аналітики, блокбастер від Netflix «Дивні дива» («Stranger Things») став найпопулярнішим телевізійним шоу у США 2022 року.

«Дивні дива» / Stranger Things стали найпопулярнішим серіалом у 2022 році у США

Науково-фантастичний серіал піднявся на цю вершину, зафіксувавши 52 млрд хвилин перегляду у 2022 році, що є найвищим показником відтоді, як у 2020 році через карантинні обмеження, спричинені COVID, аудиторія переглянула 57,1 мільярда хвилин серіалу «Офіс» від NBC.

При цьому «Дивні дива» братів Дафферів налічує лише 34 епізоди порівняно зі 192 епізодами «Офісу».

За даними Netflix, «Дивні дива» стали найпопулярнішим англійським серіалом за перші чотири тижні після виходу на екрани: за перші 28 днів четвертий сезон набрав 1,35 млрд годин перегляду по всьому світу. За ним слідує «Венсдей» («Wednesday»), яка, за даними Netflix, зібрала 1,24 млрд годин перегляду за той самий період.

У той час як оригінальний контент приваблював велику аудиторію, старі серіали продовжували користуватися величезною популярністю на стрімінгових платформах. Другим за популярністю шоу у 2022 році стала «NCIS», кримінальна драма CBS, 356 епізодів якого на Netflix зібрали 38,1 мільярда хвилин перегляду.

У 2021 році на Netflix серіал «Мислити як злочинець» («Criminal Minds») від CBS, який виходив з 2005 по 2020, став найпопулярнішим шоу в США (33,9 млрд хвилин перегляду).

На третьому місці в рейтингу найпопулярніших програм США опинилося дитяче шоу «CoComelon» з 37,8 млрд хвилин перегляду. За ним слідує оригінальний серіал Netflix «Озарк» з Джейсоном Бейтманом і Лорою Лінні в головних ролях, четвертий і останній сезон якого з’явився на стрімінговому сервісі у 2022 році.

У топ-10 найпопулярніших програм за 2022 рік увійшли анімаційний фільм «Encanto» від Disney+; повтори «Анатомії Грей» від ABC на Netflix; «Мислити як злочинець» (який був доступний на Netflix до середини 2022 року, а зараз демонструється на Hulu і Paramount+); анімаційне дитяче шоу «Bluey» на Disney+; повтори «Gilmore Girls» і «Seinfeld» на Netflix.

Загалом, за даними Nielsen, минулого року американці переглянули понад 19,4 млн років контенту, що на 27% більше, ніж 15 млн років у 2021 році.

«Encanto» став найпопулярнішою стрічкою року. Прем’єра фільму з оригінальними піснями, написаними Лін-Мануелем Мірандою, відбулася на Disney+ у грудні 2021 року, а протягом 2022 року він зібрав 27,4 млрд хвилин перегляду (що еквівалентно 269 млн разів).

«Дивні дива» / Stranger Things стали найпопулярнішим серіалом у 2022 році у США

«Енканто» більш ніж удвічі перевищив час перегляду наступних за популярністю фільмів – «Я – Панда» («Turning Red») від Pixar (також на Disney+) та «Співай 2» («Sing 2») від Universal/Illumination на Netflix.

Зверніть увагу, що Nielsen використовує методологію розпізнавання контенту на основі аудіо для відстеження підгрупи домогосподарств з телевізорами, що виключає мобільні пристрої та ПК. На основі цих даних Nielsen екстраполює приблизний загальний обсяг потокового перегляду в США для таких платформ, як Netflix, Hulu, Disney+, Amazon’s Prime Video, HBO Max, Peacock, Pluto TV, Apple TV+ та YouTube.