The Elder Scrolls Online: Necrom, чергове велике доповнення для MMORPG від Bethesda Softworks, вже традиційно має вийти на ПК 5 червня цього року, тоді як версії для PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One та Xbox Series X|S очікуються трохи пізніше, 20 червня. У Steam вже є сторінка доповнення, на якій його можна передзамовити (ціна від 739 грн за стандартний “апгрейд” базової гри й до 1499 грн – за Deluxe-варіант всієї гри разом з Necrom).

Як і раніше, Necrom – лише частина “пригоди довжиною в рік”: крім нього, цього року також вийде кілька DLC, що складатимуться в єдину сюжетну лінію під загальною назвою Shadow Over Morrowind. Так, своєрідним прологом виступить невеличке DLC – The Elder Scrolls Online: Scribes of Fate, яке вийде 28 березня і міститиме два підземелля, після чого історія продовжиться в головному доповненні, ESO: Necrom.

Розробник обіцяє понад 30 годин сюжетної кампанії, дві великі зони у Східному Морровінді, двох нових супутників та новий клас – Arcanist. Він матиме широкий набір здібностей і механік, запозичених у даедричного принца Хермеуса Мори.

З нагоди анонсу видавець оприлюднив видовищний кінематографічний трейлер під назвою The Elder Scrolls Online: Shadow Over Morrowind.