Користувач Твіттеру WalkingCat оприлюднив відео з внутрішнім концептом Project Phoenix — “уявною” версією Microsoft Edge, в якій команда Microsoft User Research перевіряє “життєздатність” нових функцій і варіантів інтерфейсу.

Робота над Project Phoenix ведеться з минулого літа, і деякі його “частини” вже проходили тестування як експериментальні функції у тестових білдах Microsoft Edge. Це, наприклад, оновлений інтерфейс із заокругленими вкладками та іншими елементами, які мають зробити браузер схожим на нативну програму Windows 11. Також спочатку у Project Phoenix з’явився режим “розділеного екрана”, або split-screen, який зараз тестується у Microsoft Edge.

Також зараз Microsoft працює над Tab Activity Center — функцією, яка надаватиме інформацію щодо вашого використання браузера, так само як Screen Time в iOS або Digital Wellbeing на Android. Крім того, Project Phoenix фокусується на тіснішій інтеграції браузера у Windows — зокрема його використання як менеджера паролів на рівні системи або налаштування Edge заразом з Windows під час першого запуску нової системи.

Поки що невідомо, чи збирається Microsoft у майбутньому зробити на базі Project Phoenix повністю новий браузер, альтернативний сучасному Edge, чи цей проєкт так і залишиться “тестовим майданчиком”, з якого нова функціональність буде потроху переходити у нові версії Microsoft Edge.