Tesla Cybertruck є одним з найочікуваніших продуктів компаній Ілона Маска. Пікап анонсували ще у 2019 році, але масове виробництво декілька разів відкладалось, як через COVID, так й з через інші проблеми з виробництвом та постачанням складників. Очікувалося, що конвеєр почне працювати вже цього року, але така надія знову відтерміновується.

В останній розмові з інвесторами цього тижня Ілон Маск підтвердив, що серійне виробництво Tesla Cybertruck не розпочнеться цього року й відкладається до наступного.

«Я завжди намагаюся не надавати великого значення початку масового виробництва. Воно зростає експоненціально, але дуже повільне на старті», — прокоментував Маск.

І разом з цим у торішній розмові з інвесторами йшлося про те, що характеристики та ціни «будуть іншими».

Щоб якось збалансувати ситуацію, Tesla повідомила, що почала встановлення необхідного для збирання пікапа обладнання. Очікується, що Cybertruck переважно збиратимуть на Gigafactory в Остіні, штат Техас.

Але експерти індустрії попереджають, що компанії варто прискоритися, адже інші виробники не сидять без діла й поява Cybertruck виходить у доволі сильній конкуренції.

«Cybertruck вийде на все більш переповнений сектор ринку електромобілів на тлі F-150 Lightning, GMC Hummer EV, Rivian R1T і, ймовірно, Chevy Silverado EV та RAM 1500 EV, які слідуватимуть за ним. Недоліком для Tesla є те, що Cybertruck виглядає майже як стара новина», — сказала виконавча директорка Edmunds Джессіка Кауелл у листуванні з The Verge.