Популярний американський сценарист, продюсер, мультиплікатор та комік Джастін Ройланд, який разом з Деном Гармоном створив мультсеріал для дорослих «Рік та Морті», був звільнений з телеканалу Adult Swim. Причиною стали два кримінальні звинувачення, висунуті Ройланду за побиття в сім’ї та незаконне позбавлення волі шляхом погрози, насильства, шахрайства або обману.

У заяві, наданій The Hollywood Reporter, старший віцепрезидент з комунікацій Adult Swim / Cartoon Network Марі Мур оголосила, що мережа «припинила співпрацю з Джастіном Ройландом».

Згідно з джерелами видання, зараз розробляються плани щодо того, що ролі Ройланда в серіалі «Рік та Морті» будуть перероблені, а співавтор Ден Гармон візьме на себе обов’язки єдиного шоураннера. Виходячи з того, що Ройланд також озвучував обох головних персонажів мультсеріалу, команді проєкту доведеться знайти креативне розв’язання цієї проблеми. Проте поки що вихід сьомого сезону серіалу не був скасований або перенесений та роботи над ним продовжуються.

Згідно з кримінальною заявою, поданою у травні 2020 року неназваною жінкою, Ройланд нібито «навмисно і незаконно завдав тілесних ушкоджень» і «незаконно порушив особисту свободу» своєї тодішньої партнерки, яка пізніше того ж року отримала захисний припис проти нього. Ройланд не визнав себе винним у висунутих звинуваченнях.

Кілька тижнів тому телеканал NBC News вперше повідомив про звинувачення проти Ройланда, і після цього кілька людей розповіли власні історії про те, що він поводився з ними сексуально непристойно і неадекватно.

Наступне досудове слухання справи Ройланда призначене на 27 квітня.