Почнемо здалеку: компанія Polestar колись вийшла з «дому» Volvo – це видно за загальним дизайном, правда? Водночас вона орієнтована на випуск електромобілів, причому досить високого рівня: потужних та дорогих, з великими акумуляторами та запасом ходу. Ця історія почалась лише кілька років тому, фактично зараз ми бачимо перші моделі Polestar. Проте вже прийшла черга для оновлень та змін. Наприклад, для електромобіля Polestar 2.

Найголовніша зовнішня зміна моделі Polestar 2 – це нове «обличчя», що формує гладка вставка між фарами. Раніше тут була імітація решітки радіатора, а тепер панель, яку самі розробники назвали SmartZone: адже на цій панелі розміщено камеру переднього огляду та радар для контролю дистанції. Також електромобіль отримав нові 20-дюймові колісні диски, а всі зміни в салоні й взагалі пов’язані з розширенням стандартної комплектації.

Однак значно більш важливими є технічні зміни. Так, моно-приводна версія Polestar 2 відтепер отримує задній привод замість переднього. Причому зі зміною розташування електродвигуна, також збільшилась його потужність – віднині мінімум для версії Standard Range Single Motor складає 220 кВт або 299 «конячки» (раніше було 170 кВт). Ця версія має акумулятор ємністю 69 кВт·год.

Більше запропонує версія Long Range Single Motor. Завдяки акумулятору, збільшеному до 82 кВт·год, також маємо й збільшену дистанцію пробігу – до 635 км за циклом WLTP: це максимально далекобійна версія в лінійці моделі Polestar 2.

Нарешті, якщо потрібна максимальна потужність та динаміка, то покупці можуть обрати версії Dual Motor (421 к.с.) або навіть Performance (476 к.с.) – обидві пропонують повний привод та прискорення 0-100 км/год за 4,5 або навіть 4,2 секунди відповідно. Однак вони програють за дистанцією пробігу – маємо 592 км навіть з урахуванням великого акумулятора.

А яку б версію Polestar 2 обрали б ви для себе? Але обов’язкового з урахуванням того, що прайс навіть на базову версію лише починається з 50 тис. євро…