Компанія KIA готує великий електричний кросовер з назвою EV9. І поступово інформації про новинку KIA EV9 просочується все більше.

Що відомо на сьогодні? По-перше, що це буде великий електричний кросовер, який побудують на платформі E-GMP. По-друге, компанія вже приступила до активних тестів KIA EV9 – адже запуск KIA EV9 очікується вже цього року, хоча сам електромобіль буде позначений 2024 модельним роком. По-третє, відомі загальні обриси дизайну та салону, що було розкрито через концепт-кар.

А тепер видання Carscoops оприлюднило власний рендер-зображення дизайну KIA EV9 та перелік доступний версій моделі. Загалом очікується п’ять варіантів електромобілю KIA EV9: задній або повний привод, стандартний або великий акумулятор, 6- або 7-місний салон. Версії з заднім приводом запропонують потужність близько 200 «коней», версії з повним приводом – вдвічі більше. Заявлена дистанція автономного пробігу складе від 220 миль (354 км) до 290 миль (467 км) в залежності від версії. Прискорення 0-60 миль/год. найбільш потужного варіанту KIA EV9 займатиме 5,2 секунди.

У переліку оснащення: легкосплавні колісні диски (19/20/21-дюйм), панорамний дах, опція автономного керування, технології V2L та V2G (тобто – можливість живлення від акумулятору електромобіля). Відома навіть орієнтовна вартість: від $56 до 73 тис. Ну що, треба брати?