З виходом нових операційних систем Apple, компанія не встигла додати всі бажані функції з релізними версіями. Але поступово доповнює системи такими можливостями. Вчора ввечері вийшли оновлення iOS 16.3, iPadOS 16.3, macOS Ventura 13.2 та інші, які серед іншого додають глобальну підтримку Advanced Data Protection та підтримку фізичних ключів безпеки FIDO.

Функція Advanced Data Protection дозволяє зашифрувати більше даних в iCloud, таких як резервні копії, бекапи повідомлень, нотатки, світлини тощо. З iOS 16.2 такий захист отримали користувачі в США, а тепер ним може скористатися кожен охочий.

Варто зазначити, що така можливість передбачається лише для пристроїв з останніми версіями операційних систем. Тож якщо серед пристроїв в iCloud є такі, які не отримали або ще не оновлені до актуальних версій, ця функція не працюватиме.

Також в налаштуваннях безпеки тепер є опція додаткового «прошарку» з підтримкою FIDO-ключів — фізичних токенів для аутентифікації користувача. Це можуть бути як USB-ключі, так і варіанти з додатковою підтримкою NFC.

Apple випустила оновлення iOS 16.3, macOS Ventura 13.2 та інших ОС, додавши глобальну підтримку Advanced Data Protection та FIDO-ключів

Серед інших оновлень користувачі можуть знайти нові шпалери серії Unity, підтримку роботи з другим поколінням HomePod та виправлення різних дрібних помилок на смартфонах, планшетах й «розумних» годинниках компанії.

На iPhone також змінилася схема виклику Emergency SOS, яка тепер потребуватиме потримати одну з кнопок регулювання гучності та кнопку ввімкнення, після чого їх потрібно відпустити, що має запобігти випадковим викликам допомоги.