Одним з найгучніших проєктів серед сучасних електрокарів (й автівок в цілому) є Tesla Cybertruck — незвичний пікап з футуристичним дизайном. Серед його особливостей є й броньоване скло, яке зазнало сильної поразки під час першої демонстрації. Двічі.

Роками компанія інвестує в розробку, в тому числі й скла. Зараз Tesla отримала новий цікавий патент. В ньому зокрема йдеться й про проблеми з поточним виробництвом:

Як правило, такі процеси виготовлення скляних конструкцій обмежені величиною викривлення або вигину, досягнутої зі склом. Наприклад, для автомобільних скляних конструкцій зазвичай використовуються тільки гладкі вироби з великим радіусом викривлення (наприклад, радіус 1-3 метри або більше).

Розробка Tesla запропонує менші:

У деяких варіантах здійснення процесу формування автомобільної скляної конструкції, що має одну або більше характерних ліній (або кривих/вигинів), включає застосування локалізованого тепла до одного або більше місць скляної структури, за допомогою чого скляна структура згинається в місці локалізованого тепла. У деяких прикладах скляна конструкція підтримується опорним інструментом таким чином, що при застосуванні локального тепла сила тяжіння змушує скляну структуру згинатися в одному або кількох місцях (наприклад, вздовж поздовжньої лінії скла), таким чином утворюючи характерну лінію або згин у склі. У деяких прикладах додаткові сили можуть бути прикладені до скляної конструкції, наприклад, за допомогою преса, вакуумного всмоктування повітря тощо, щоб допомогти згинати або формувати скляну структуру. У деяких прикладах радіус викривлення характерної лінії або вигину скляної конструкції в одному або кількох місцях становить від 2 мм до 5 см.

Також це може застосовуватися й щодо багатошарового скла:

В іншому варіанті виконання скляна конструкція містить перший шар скла, що має характерну лінію або вигин принаймні в одному місці. Характерна лінія має радіус викривлення від 2 мм до 5 см. У деяких прикладах скляна структура є багатошаровою скляною структурою і включає другий шар скла, включаючи першу частину скла та другу частину скла, причому перша та друга частини зустрічаються на характерній лінії або вигині першого шару скла. Полімер може бути розміщений між першим шаром скла і другим шаром скла.

Tesla отримала патент на нове скло для Cybertruck

І детальнішим малюнком для зображення такого скла стала не вантажівка Semi, а Cybertruck.

Нагадаємо, що випуск футуристичного пікапа заплановано на середину 2023 року.