У неділю «Аватар: Шлях води» Джеймса Кемерона перетнув межу у $2 млрд бокс-офісу у світовому прокаті. Таким чином Кемерон – єдиний режисер в історії кіно, три фільми якого подолали величезний грошовий рубіж.

Це вже третя стрічка Кемерона, що досягла цієї позначки в міжнародному прокаті. Перший «Аватар» зібрав $2,9 млрд, «Титанік»  – $2,1 млрд.

Існують лише три фільми, які перевищили $2 млрд, і всі вони належать Disney. Це «Месники: Завершення» (№2, $2,7 млрд), «Зоряні війни: Епізод VII – Пробудження сили» (№4, $2,071 млрд) та «Месники: Війна нескінченності» (№5, $2,052B). «Аватар 2» став шостим найкасовішим фільмом в історії.

До цього досягнення Кемерон ділив перше місце з братами Руссо, які зняли обидва фільми про «Месників», але тепер він перевершив і їх.

Другий «Аватар» вийшов на екрани кінотеатрів лише трохи понад місяць тому — отже, він зібрав величезну кількість квитків за короткий час. Хоча, технічно, Руссо зробили це швидше. «Шляху води» знадобилося 37 днів, щоб перетнути лінію у $2 млрд, «Месники: Завершення» у 2019 році заробив цю суму за вражаючі 11 днів.

«Аватар: Шлях води» вже став прибутковим фільмом. У той час, коли касові збори далеко не ті, що були раніше, Джеймс Кемерон залишається вірним собі. І блокбастерам.