Автомобілі сімейства Mercedes-Benz CLA – седан (який сам виробник чомусь називає Coupe) та універсал (з власною назвою Shooting Brake) – отримали планові оновлення посеред життєвого циклу. Зміни ледь помітні ззовні: новий передній бампер, світлодіодні фари включено у всі комплектації, змінилось наповнення ліхтарів та додались нові варіанти колісних дисків.

Але зміни є всередині. Наприклад, оновлений перелік доступних версій та гама модифікацій за двигунами. Для автомобілів Mercedes-Benz CLA пропонуються бензинові мотори об’ємом 1,33 або 2,0 літри потужністю 136-224 к.с., що відтепер мають стартер-генератор з робочою напругою 48 В – він додає до 14 к.с. під час початку руху. Альтернативою виступають 2-літрові турбодизелі потужністю 116-190 «коней». А гібрид Mercedes-Benz CLA 250 е відтепер може більш ефективно використовувати ємність акумулятора, тому збільшилась дистанція пробігу на електроприводі – максимум до 82 км (раніше було 79 км). В залежності від двигуна, модель Mercedes-Benz CLA може мати передній або повний привод, а також 7- або 8-ступеневий «автомат-робот».

Схожі оновлення впровадження й для автомобілів AMG, котрих нараз пропонується дві версії: Mercedes-AMG CLA 35 та Mercedes-AMG CLA 45 S. В обох випадках дещо змінена зовнішність, додано стартер-генератор для 35-ї версії та пакет Street Style Edition: додаткові спойлери, наліпки, декор на кузові.

Також для всіх версій Mercedes-Benz CLA відтепер пропонується центральний 10,25-дюймовий тач-скрін, раніше базовим був менший дисплей. А ось цифрова панель приладів може бути різною – або 7-дюймовою, або також 10,25-дюймовою. Крім того, оновилась система MBUX, на центральній консолі встановлюється невеличка ніша для дрібних речей, а ще використовується нове AMG-кермо з подвійними спицями. До речі, також AMG-версії отримують власні сидіння.

Старт продажів оновленого автомобіля Mercedes-Benz CLA очікується навесні. Вартість буде повідомлено додатково, ближче до дати початку продажів.