Консоль Nintendo Switch вийшла 6 років тому, проте досі користується високою популярністю, за минулий фінансовий рік її продажі склали близько 21 млн штук, повідомляє Bloomberg.

Компанія Nintendo знизила свій прогноз продажів консолі до 19 мільйонів одиниць у листопаді через дефіцит компонентів, але тепер переконана, що може зробити більше, а попит залишається високим. Рішення про збільшення виробництва є несподіваним кроком на пізній стадії життєвого циклу консолі.

Nintendo повідомила постачальникам і партнерам по збірці, що має намір випустити більше консолей Switch у фінансовому році, що починається у квітні, але ще не повідомила точну цифру. Компанія може переглянути свої плани пізніше в цьому році, якщо попит буде низьким.

Аналітики очікують, що продажі зменшаться, однак план Nintendo свідчить про те, що вона бачить стійкий попит принаймні ще на рік. За словами керівництва Nintendo, продажі консолі, ціна якої починається від $199,99, постраждали більше від проблем з постачанням, ніж від падіння попиту.

Історично продажі консолі Switch зростали завдяки запуску популярних ігор, таких як Animal Crossing: New Horizons під час пандемії, а також Nintendo має кілька ігор з франшиз-блокбастерів, таких як нова гра серії Zelda – The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, що дебютує у 2023 році.

Загалом, якщо продажі Nintendo Switch цього року залишаться на тому ж рівні, то консоль може досягнути показника у 150 мільйонів штук. Цього рівня серед домашніх ігрових консолей раніше досягала лише PlayStation 2 від Sony.