Netflix планує «ширше» боротися з обміном паролями

Добігає кінця ера спільного використання паролів Netflix. Стримінг планує запровадити правила спільного використання паролів «ширше» до кінця першого кварталу 2023 року, повідомила компанія у своєму звіті про прибутки.

Netflix також оголосив, що генеральний директор Рід Гастінгс йде у відставку після 25 років управління компанією і передасть естафету Теду Сарандосу, який вже працював співголовним виконавчим директором, і Грегу Пітерсу, колишньому операційному директору Netflix. Гастінгс не залишає компанію повністю, а візьме на себе роль виконавчого голови.

Netflix заявляє, що очікує певної «реакції скасування» на кожному ринку, але довгострокові вигоди від того, що люди платитимуть за додаткові акаунти, призведуть до «покращення загального доходу». Компанія не надає жодної інформації про ціни або конкретну дату, але «пізніше в першому кварталі 23-го року» означає, що це може статися десь у квітні.

Netflix вже тестував різні способи боротьби зі спільним використанням паролів у Південній Америці та почав пропонувати користувачам у Чилі, Коста-Ріці та Перу заплатити за додатковий субрахунок, якщо стример виявить, що хтось, хто користується обліковим записом, живе поза домом підписника. У травні видання Rest of World повідомило, що цей тест з боротьби зі спільним використанням паролів проходить не дуже добре: абоненти в Перу заявили, що не були офіційно повідомлені про цю політику і що рівень її дотримання у різних користувачів різний.

Крім того, сервіс також дозволив користувачам в Аргентині, Сальвадорі, Гватемалі, Гондурасі та Домініканській Республіці купувати додаткові «домівки» для всіх, хто живе за межами основного домогосподарства абонента.

Заборона на спільне використання паролів — лише один із методів, які використовує Netflix, щоб задовольнити інвесторів, оскільки зростання кількості передплатників продовжує сповільнюватися. У четвертому кварталі 2022 року Netflix повідомив про близько 7,6 мільйона нових глобальних підписників. Цей показник перевершив очікування аналітиків, але все ж таки дещо зменшився порівняно з 8,2 мільйона підписників, які компанія додала приблизно в той самий час минулого року.

Netflix все ще стикається з жорсткою конкуренцією з боку інших стримінгів, оскільки кількість його передплатників стабілізується, і він прагне отримати вигоду з тих, кого вже має. Disney Plus минулого року запустив підписку з рекламою та продовжує залучати підписників до пакета з Hulu та ESPN Plus. Тим часом на HBO Max минулого року відбулася рекордна прем’єра серіалу «Дім дракона», а дебют «Останніх з нас» не відставав від неї, зібравши 4,7 мільйона глядачів за одну ніч.

Починає здаватися, що 2023 рік може бути менш успішним для Netflix, оскільки він продовжує обмежувати витрати на контент до $17 мільярдів — скорочення, яке відображається в цьогорічній лінійці фільмів.