Мікшер гучності в системному треї пропонує зовсім базову функціональність налаштування звуку у Windows 11 — лише керування гучністю та вибір пристрою для його програвання. Якщо ж вам треба щось складніше — скажімо, змінити гучність в окремій програмі — доведеться відкривати відповідний розділ у системних налаштуваннях. Не дуже зручно, але, на щастя, для Windows вже давно є утиліта EarTrumpet, про яку ми розповідали рік тому у статті “11 утиліт для налаштування Windows 11”. Вона додає розширену функціональність у системний трей і фактично дозволяє відмовитися від стандартного мікшера.

І от нарешті Microsoft, схоже, звернула увагу на EarTrumpet — принаймні в останньому тестовому білді Windows 11 Insider Build 25281 мікшер гучності в системному треї набув дуже схожої на цю утиліту функціональності. Тепер розділ “Аудіо” у ньому містить у собі регулювання гучності в окремих програмах, на що звернув увагу один із розробників EarTrumpet, Rafael Rivera.

Офіційно Microsoft поки що не анонсувала цю функціональність, і в останньому тестовому білді вона прихована як експериментальна.