Естонія запускає державний застосунок mRiik, побудований на базі українського додатка Дія

На заході Diia Reels в рамках Всесвітнього економічного форуму міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров разом з віцеканцлером з цифрового розвитку Естонії Луукасом Крістіяном Ільвесом презентували естонську версію застосунку Дія. Вона отримала назву mRiik.

«Під час співпраці з естонськими колегами команда Дії поділилася кодом застосунку та підходами до UX/UI дизайну. З лютого mRiik буде доступний для тестувальників, а повноцінний запуск планується у середині цього року. Завдяки єдиній національній мобільній платформі Естонія зможе заощадити на витратах на розробку в майбутньому», — йдеться у повідомленні Мінцифри.

Це перший випадок подібної співпраці для України. mRiik має дуже схожий до Дії дизайн та повторює функціональність. Тестувальники випробують цифрові версії ID-карток, паспортів та документів на авто, а також доступ до різних державних послуг.

«Кейс з естонським застосунком важливий, тому що перший. Тому що Естонія. Тому що друзі. Тому що за діджиталізацією майбутнє», — зазначає у своєму повідомленні Михайло Федоров.

Разом з цим пан Федоров показав коротку відеопрезентацію mRiik. Українці з легкістю впізнають в ньому Дію. Також на форумі про зацікавленість у подальшому експорті Дії в інші країни говорила адміністратор USAID Саманта Пауер.