Популярний в Україні банківський застосунок monobank запустить новий продукт у Польщі, який отримає назву stereo by mono. Окрім кмітливого неймінгу, польська версія обіцяє користувачам можливість безплатно отримати віртуальну картку, не платити за її обслуговування, а також відсутність комісій за поповнення, зняття готівки та за перекази в Україну. Зараз сервіс працює у режимі попереднього замовлення, а повноцінний запуск заплановано на перший квартал цього року.

В monobank поки не називають європейського банку-партнера, в якому фактично будуть створені рахунки клієнтів та який стане емітентом карток. Адже, як і mono в Україні, що працює на основі «Універсал Банк», stereo в Польщі так само буде картковим продуктом із мобільним застосунком, який працюватиме на основі певного банку. На сайті stereo тільки зазначено, що рахунок буде відкрито у банку «з повною Європейською банківською ліцензією».

Юридична особа OROKINI SP. Z O.O, яка пропонує послуги під брендом stereo, зареєстрована у Варшаві та судячи з установчих документів є спільним підприємством двох кіпрських компаній – Monopay Holdings Ltd. та Bubuleh Holdings Ltd. Обидві мають по 50% фірми.

Повертаючись до пропозиції stereo, сам продукт буде дещо відрізнятися від українського. Зокрема в ньому передбачена щомісячна підписка stereo+, яка дозволить безплатно випустити фізичну картку, створити рахунок в євро, безплатно робити миттєві перекази в євро та користуватися польською системою миттєвих платежів Express Elixir. Окрім того, платна підписка дозволить додавати до переказів реакції та коментарі, отримувати пріоритетну підтримку, не бачити рекламних повідомлень та обирати дизайн карток.

У першу чергу stereo буде націлений на українців, які зараз перебувають у Польщі та знайомі із monobank, на що також вказує можливість швидкої реєстрації в застосунку через «Дію». Проте плани в monobank явно ширші й буде цікаво подивитися, наскільки популярним стане їхній продукт на новому ринку.