У 2016 році компанія Tesla випустила відео, в якому показала роботу своєї системи автопілота, зокрема ролик демонстрував що електромобіль Model X може сам зупинятися за червоне світло світлофора та рушати на зелене. Проте за свідченнями директора з розробки програмного забезпечення автопілота, це відео було постановкою, повідомляє Reuters.

Понад 3-хвилинне відео досі залишається в архіві вебсайту Tesla, воно було випущено в жовтні 2016 року і просувалося в Twitter генеральним директором Ілоном Маском як доказ того, що «Tesla керує сама собою».

Але Model X на той час не мала такої технології автономного керування, заявив Ашок Еллусвамі, директор програмного забезпечення автопілота в Tesla, в стенограмі липневих показань, прийнятих як доказ в судовому процесі проти Tesla за смертельну аварію у 2018 році за участю колишнього інженера Apple.

Раніше не опубліковані свідчення Еллусвамі є першим випадком, коли співробітник Tesla підтвердив і детально описав, як було створено відео.

Відео містить слоган, який говорить: «Людина на водійському сидінні знаходиться там лише з юридичних причин. Він нічого не робить. Автомобіль їде сам». Еллусвамі сказав, що команда автопілота Tesla поставила собі за мету спроєктувати та записати «демонстрацію можливостей системи» на прохання Маска.

Еллусвамі, Маск і Tesla не відповіли на запит про коментарі. Однак компанія попередила водіїв, що вони повинні тримати руки на кермі та зберігати контроль над своїми транспортними засобами під час використання автопілота.

Технологія Tesla призначена для допомоги в управлінні, гальмуванні, зміні швидкості й смуги руху, але її функції «не роблять транспортний засіб автономним», – йдеться на сайті компанії.

За словами Еллусвамі, для створення відео Tesla використовувала 3D-карти на заздалегідь визначеному маршруті від будинку в Менло-Парк, штат Каліфорнія, до тодішньої штаб-квартири Tesla в Пало-Альто.

За його словами, водії втручалися, щоб взяти керування під свій контроль під час тестових заїздів. Під час спроби показати, що Model X може паркуватися без водія, тестовий автомобіль врізався в огорожу на парковці Tesla.

«Метою відео не було точно відобразити те, що було доступно для клієнтів у 2016 році. Воно мало показати те, що можна було вбудувати в систему», – сказав Еллусвамі, згідно зі стенограмою його свідчень, з якою ознайомилося агентство Reuters.

Коли Tesla опублікувала відео, Маск написав у Твіттері: «Tesla їде сама (без участі людини) міськими вулицями, переїжджає з шосе на вулиці, а потім знаходить місце для паркування».

Тепер Tesla стикається з судовими позовами та регуляторними перевірками щодо своїх систем допомоги водієві.

Міністерство юстиції США у 2021 році розпочало кримінальне розслідування щодо заяв Tesla про те, що її електромобілі можуть пересуватися автономно, після низки аварій, деякі з яких були смертельними.

Коли його запитали, чи демонструє відео 2016 року роботу системи автопілота Tesla, доступної на той час у серійних автомобілях, Еллусвамі відповів: «Не демонструє».

Еллусвамі свідчив у судовому процесі проти Tesla через аварію 2018 року в Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, в якій загинув інженер Apple Волтер Хуанг.

Ендрю МакДевітт, адвокат, який представляє дружину Хуана і який допитував Еллусвамі в липні, сказав Reuters, що «очевидно, що розміщення цього відео без будь-яких застережень або зірочок вводить в оману».

У 2020 році Національна рада з безпеки на транспорті дійшла висновку, що смертельна аварія Хуана, ймовірно, була спричинена його відволіканням та обмеженнями автопілота. Вона заявила, що «неефективний моніторинг залучення водія» з боку Tesla став причиною аварії.