Торік компанія Samsung випустила 200-мегапіксельний сенсор HP1, але до власних смартфонів компанії він так і не дістався. А за лічені тижні до презентації нової лінійки Samsung Galaxy S23 компанія анонсувала вже друге покоління такої камери, яке отримало логічну назву — HP2.

Зберігши розміри 108-мегапіксельної камери, яка використовувалася в останніх двох флагманських смартфонах виробника, HP2 вже має використовуватися в S23 Ultra.

ISOCELL HP2 містить 200 мільйонів пікселів розміром 0,6 мікрометра (μm) в оптичному форматі 1/1,3 дюйма, розмір сенсора якого широко використовується в основних камерах смартфонів з роздільною здатністю 108 МП. Це дає змогу споживачам насолоджуватися ще вищою роздільною здатністю в найновіших смартфонах високого класу без великих виступів камери на своїх пристроях.

Samsung анонсує новий 200-мегапіксельний сенсор для Galaxy S23 Ultra — HP2

Цей сенсор також поєднує пікселі, як і більшість сучасних конкурентів, що дозволяє при зменшенні розміру світлини покращити її якість, особливо в умовах недостатнього освітлення. HP2 запропонує варіанти з 50 МП (1,2 μm), або 12,5 МП (2,4 μm). Також він зніматиме відео в роздільній здатності 8K (33 ПМ). Разом з цим такий сенсор залучає всі наявні пікселі для фокусування в темних ситуаціях. А нова технологія HP2 Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) зменшить розмитість зображення та покращить кольори в яскравих умовах.

За умов слабкого освітлення автофокусування HP2 виведено на новий рівень завдяки Super QPD, що дозволяє датчику використовувати всі свої 200 мільйонів пікселів для фокусування. Велику кількість «агентів фокусування» згруповано з чотирма сусідніми пікселями, які розпізнають горизонтальні та вертикальні зміни візерунка, забезпечуючи швидше та точніше автофокусування. Використовуючи велику кількість шаблонів разом із великою кількістю опорних точок, новий датчик здатний швидко автофокусуватися навіть у погано освітленому середовищі.

Й хоча компанія не каже, коли саме такий сенсор з’явиться, зазначається, що скоро почнеться його масове виробництво, що навряд є випадковим збігом обставин з виходом S23 Ultra.