Категорія складаних смартфонів вже не нова, але вибір таких ґаджетів все ще зводиться до кількох варіантів й дуже далекий від такого різноманіття, яке можуть запропонувати звичайні моноблочні пристрої. Компанія Google вже якийсь час планує трохи урізноманітнити й цю нішу, готуючи до виходу Google Pixel Fold.

Макет такого смартфона потрапив до рук Дейва Лі, відомого на YouTube як Dave2D. Блогер показав пластикову копію корпусу пристрою, яку отримали виробники аксесуарів задля підготовки чохлів до стартів продажу нового смартфона. Такий іграшковий варіант може показати, що запропонує виробник у майбутньому, оцінити розмір та окремі особливості дизайну.

Отже, в першу чергу макет Google Pixel Fold виявився доволі тоненьким. В розкладеному стані товщина корпусу складає всього 5,7 мм, й збільшується лише в місці розташування блока камер, який додає ще до 3 мм. Смартфони Pixel не намагалися стати найтоншими на ринку, тому такий корпус став приємною несподіванкою.

Блок камер у складаного Pixel не «перетікає» до боковин корпусу. Він все одно більш-менш витримує стиль звичайних моделей, але й свою невеличку відмінність отримав.

Макет складаного смартфона Google Pixel Fold потрапив до блогера

Щодо дисплеїв, то зовні Pixel Fold розмістить екран діагоналлю 5,79 дюйма з роздільною здатністю 2100×1080 пікселів, а в середині — 7,67 дюйма, 2208×1840. Користуватися зовнішнім дисплеєм однією рукою має бути відносно зручно, хоча для менших рук він може бути широкуватим.

Також смартфон скоріше за все матиме виріз для камери в зовнішньому дисплеї, а от з внутрішнім інша ситуація. Більший екран має помітні рамки зверху та знизу (приблизно по 5 мм), яких вистачить для розміщення невеличкого віконця селфі-камери. Пояснити це можна лише спробою зменшити вартість виробництва й кінцеву ціну пристрою, адже дизайн з тоненькими рамками точно дорожчий. Гарна новина — зображенню не заважатиме виріз.

Макет складаного смартфона Google Pixel Fold потрапив до блогера

Як розказав пан Лі, складаний смартфон від Google використовуватиме шарнір типу «крапля» (як і наступний Samsung Galaxy Fold 5, та вже використовують Oppo та Motorola). Це означає, що лінія зламу внутрішнього екрана не буде сильно заважати повсякденному використанню, хоча вона все одно дещо помітна.

Макет складаного смартфона Google Pixel Fold потрапив до блогера

На останок, «симулятор» Pixel Fold також має прорізи для динаміків. Вони розташовуються поблизу шарніра, але на різних частинах корпусу. Це має покращити стереозвучання при перегляді відео, ігор тощо.

Макет складаного смартфона Google Pixel Fold потрапив до блогера

У будь-якому разі, Google Pixel Fold має бути цікавим ґаджетом й що більше деталей про нього з’являється, то скоріше хочеться побачити «живу» модель. І якщо вже й виробникам аксесуарів надіслали такі макети, то чекати дійсно залишається все менше.