Талібанський уряд Ісламського Емірату Афганістан продемонстрував світу Mada 9 – перший створений в країні суперкар. Але це авто має двигун… від компактного автомобіля Toyota Corolla виробництва 2000 року. Про це пише Insider.

Офіційний акаунт речника Ісламського Емірату Афганістан оприлюднив відео автомобіля, який крутить «пончики» на снігу з текстом «Автомобіль виробництва Афганістану».

Mada 9 протягом п’яти років будували 30 інженерів та дизайнерів компанії Entop з Афганського технічного професійного інституту, тобто розробка авто почалася ще до приходу талібів до влади.

Як сповістив афганському каналу Tolo News керівник команди Гулам Хайдар Шахамат, двигун Mada 9 «достатньо потужний, щоб дозволити водієві збільшити швидкість». Але, це… модифікований двигун від Toyota Corolla 2000 р. випуску.

Entop Mada 9 – перший афганський суперкар з двигуном від Toyota Corolla 2000 р.

Будь-яких технічних характеристик Entop Mada 9 поки що не оприлюднено, але на Instagram та YouTube-каналі компанії можна побачити красиві промо-відео.

З іншого боку, характеристики двигуна Toyota Corolla дев’ятого покоління (E120, E130, 2000 р.) гарно відомі. Максимальна потужність найбільш просунутої версії складає 162 к.с. (121 кВт), чого, м’яко кажучи, замало для суперкара.