За це варто підняти келих шампанського та випити його зі сльозами на очах. Адже автомобілем Renault Megane R.S. Ultime компанія Renault прощається одночасно як з ім’ям R.S. (скорочення від Renault Sport), так і з «гарячими» версіями актуальної моделі Renault Megane. При цьому прямого наступника й досі немає…

Однак прощання виходить голосним та потужним! Адже хетчбек Renault Megane R.S. Ultime отримав все найкраще, що мали у своєму арсеналі французи. Унікальну зовнішність нового автомобіля формують розширені колісні арки (+60 мм попереду та +45 мм позаду), а також фірмові наклейки – на даху, капоті, дверцятах, бампері. Крім того, нова версія отримала чорне декоративне оформлення дзеркал, дверних ручок, колісних дисків. А ще обов’язково зверніть увагу на напис «Ultime», який прикрашає передній спойлер.

Технічне начиння цілком відповідає зовнішності. Автомобіль Renault Megane R.S. Ultime має бензиновий 300-сильний двигун, що працює у парі з трансмісією EDC та диференціалом Torsen у приводі передніх коліс. Водночас за надійну зупинку відповідають гальма Brembo. Також використана занижена підвіска від версії Renault Megane Cup, та встановлено напів-сліки Bridgestone, що раніше зустрічались на моделі Renault Megane R.S. Trophy R.

Водночас нова версія є не тільки найбільш спортивною, але й найбільш розкішною для моделі Renault Megane. Наприклад, в салоні цілком поєднуються сидіння-ковші Recaro, кольоровий 10-дюймовий дисплей панелі приладів, сенсорний 9,3-дюймовий тач-скрін, преміальна музика BOSE.

Але головною родзинкою салону автомобіля Renault Megane R.S. Ultime можна вважати табличку з підписом тест-пілота Renault та позначенням номера автомобіля: «один з 1976». Саме стільки автомобілів Renault Megane R.S. Ultime буде вироблено – відповідно до року заснування підрозділу R.S., що вже став справжньою легендою автосвіту!