Автономний транспортний асистент може бути не лише в автомобілях. Компанія Airbus розпочала тестування системи допомоги пілотам DragonFly, яка може врятувати літак в аварійній ситуації.

Система може автоматично змінювати напрямок польоту в екстрених ситуаціях. Вона може не тільки вибрати шлях до найкращого аеропорту, використовуючи такі фактори, як правила повітряного простору та погода, але й зв’язатися з диспетчерською службою та операційним центром авіакомпанії. Якщо пілоти недієздатні, літак все одно може безпечно приземлитися.

Відповідно, DragonFly може автоматично сідати на будь-яку злітно-посадкову смугу за допомогою датчиків та алгоритмів комп’ютерного зору. Пілоти навіть можуть отримати допомогу при рулюванні навколо аеропортів за допомогою технології, яка перетворює дозволи авіадиспетчерів на корисні підказки в застосунку-компаньйоні. Це може допомогти з контролем швидкості та попередити пілотів про перешкоди. Екіпажі можуть витрачати більше часу на підготовку до польоту.

Випробування поки що обмежуються одним літаком-демонстратором A350-1000. Може пройти ще деякий час, перш ніж DragonFly досягне серійного виробництва, і регулятори повинні будуть схвалити його використання.

Однак, це натякає на те, куди рухаються системи автономного польоту. Це також може допомогти збільшити кількість рейсів до аеропортів зі складними посадками (таких як новозеландський аеропорт Веллінгтон) і мінімізувати затримки, пов’язані з рулінням.