Корпорація Microsoft надає своїм американським співробітникам необмежену кількість вихідних. Про це повідомила Кетлін Хоган (Kathleen Hogan), директор по роботі з персоналом Microsoft, в електронному листі співробітникам, з яким ознайомилося видання The Verge. Microsoft називає свою необмежену кількість вихідних «Дискреційною відпусткою», і вона буде застосовуватися до всіх найманих працівників США.

«Те, як, коли й де ми виконуємо свою роботу, кардинально змінилося», – пояснює Хоган у внутрішній записці. «І оскільки ми трансформувалися, модернізація нашої політики відпусток до більш гнучкої моделі була природним наступним кроком».

Зміни почнуть діяти з 16 січня й означають, що навіть новим співробітникам Microsoft більше не потрібно чекати, щоб накопичити відпустку. Разом з цією новою політикою необмеженої відпустки Microsoft запропонує 10 корпоративних свят, відпустки власним коштом, лікарняні та відпустки за станом здоров’я, а також відпустки для виконання обов’язків присяжного або у зв’язку з важкою втратою. Співробітники, які мають невикористану відпустку, отримають одноразову виплату у квітні.

Погодинним працівникам Microsoft не буде запропоновано необмежену кількість вихідних, так само як і працівникам за межами США. Microsoft заявляє, що федеральні та державні закони про заробітну плату та робочий час ускладнюють надання необмеженої кількості вихідних працівникам з погодинною оплатою, а ті, хто працює за межами США, збережуть свої поточні відпустки через різні закони та правила в інших країнах.

Microsoft, безумовно, не перша велика технологічна компанія, яка запровадила необмежену кількість вихідних. Salesforce, Oracle, Netflix та LinkedIn, що належить Microsoft, пропонують аналогічну політику необмежених відпусток для своїх співробітників. Нова політика слідує за тим, що Microsoft дозволяє більшій кількості співробітників постійно працювати з дому, а також виплачує працівникам компанії бонус у розмірі $1500 на випадок пандемії.