Гра The Last of Us не з’явиться на ПК ще кілька місяців — її запуск в Steam запланований на 3 березня, через ціле десятиліття після дебюту на PS3. Але телевізійна адаптація вийде вже наступного тижня. І якщо реакція критиків дозволяє робити хоч якісь висновки, то The Last of Us приєднається до ряду кращих телеадаптацій, а, можливо, навіть стане найкращою. Зараз вона має рейтинг 98% на Rotten Tomatoes, хоча і не всі відгуки ідеальні.

Наприклад, BBC у своїй рецензії зазначила, що деякі сцени «виглядають занадто ігровими для телебачення», а друга половина серіалу здається дещо поспішною. І, звичайно, інтенсивність «занурення в цей світ» через ігровий процес відсутня в неінтерактивній версії історії.

«І все ж, не виникає жодних сумнівів у тому, що це найкраща екранізація відеоігор, яка коли-небудь була зроблена, – написав рецензент Стівен Келлі. – Для фанатів гри, це адаптація найвищої майстерності та шанобливості, яка все ще здатна здивувати; для людей, які ніколи не брали в руки контролер, це втілення серця та душі гри – її повнокровних персонажів, її чіткого сюжету, її зрілих тем кохання та втрати».

Дебют The Last of Us відбудеться в США на каналах HBO і HBO Max 15 січня, а у Великобританії на каналах Sky Atlantic і Now 16 січня.