Компактний автомобіль Hyundai i10 випускається вже у третій генерації й ось-ось має прийти час оновлення моделі. Що нас очікує? На це натякає індійський варіант Hyundai i10 з власною назвою Hyundai Grand i10 NIOS.

Дива не сталось – оновлення саме такі, як мають бути для середини життєвого циклу моделі. Але ці оновлення помітні: новий передній бампер та змінена решітка радіатора, оригінальні 15-дюймові колеса, задні ліхтарі відтепер поєднано смужкою. Невеличкі оновлення призвели до невеличкого збільшення розмірів – індійський варіант Hyundai i10 нараховує у довжину 3,815 м.

Разом з хетчбеком також було оновлено й седан Hyundai Aura, побудований на його базі. Такий автомобіль вирізняється іншим переднім бампером та ходовими вогнями, однак він зберіг незмінним дизайн задньої частини та свою майже 4-метрову довжину (3,995 м якщо казати максимально точно).

Варто зазначити, що седан призначається лише для місцевого індійського ринку. Але напевно такий компактний та недорогий седан знайшов би шанувальників і в Україні.

Решта оновлень однакові для двох моделей. З гами двигунів зник турбодизель та 1-літровий бензиновий «турбо». Залишився лише 1,2-літровий атмосферний двигун серії Kappa (83 к.с.), що може працювати у парі з традиційною 5-ступеневою «механікою» або «роботом» АМТ з одним зчепленням.

Кількість двигунів зменшилась – проте оснащення додалось: наприклад, віднині запропоновані бокові подушки безпеки. В салоні встановлено нову панель приладів – з класичними тахометром та спідометром й невеличким дисплеєм між ними. Також змінились варіанти оформлення інтер’єру, додано фонове підсвічування та USB Type-C.

Автомобілі надійдуть до продажів на індійському ринку вже незабаром – наприкінці зими або на початку весни. Вартість хетчбека складає від $6,9 тис., за седан правлять від $7,8 тис. Європейські версії Hyundai i10, які також пропонуються і в Україні, будуть оновлені пізніше й зазвичай коштують більше. Проте вони також зможуть запропонувати більше перелік оснащення. Почекаємо – побачимо!